Στραγάλια Χίου ψημένα σε ξυλόφουρνο ελαφρώς αλατισμένα

Κωδικός προϊόντος: 5-647 Κατηγορίες: ,
Περιγραφή

Περιγραφή

Η νοστιμιά των ξηρών καρπών είναι αναμφισβήτητα γνωστή σε όλους. Ωστόσο, αυτό που μάλλον δεν είναι ευρέως γνωστό στους περισσότερους, είναι η ευεργετική για τον οργανισμό δράση τους, σύμφωνα με την ιατρική και διαιτολογία αφού αποτελούν υγιεινό έδεσμα στις σωστές πάντα ποσότητες.

Τα στραγάλια δεν είναι ακριβώς ξηρός καρπός. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ψημένα ρεβίθια, για αυτό και στην αρχαιότητα τα ονόμαζαν Ερέβινθους. Ειδικότερα, είναι πλούσια πηγή τόσο διαλυτών όσο και διαιτητικών ινών, πολύ σημαντικών για τη διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος, πρωτεϊνών, βιταμινών της ομάδας Β, Α, Κ ασβεστίου, φωσφόρου, φυλλικού οξέος και αντιοξειδωτικών. Ιδανικά για άτομα που ακολουθούν χορτοφαγική, χωρίς γλουτένη, υγιεινή διατροφή, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού τους δείκτη αλλά και των χαμηλών λιπαρών και θερμίδων τους.

Το ψήσιμο σε παραδοσιακό ξηλόφουρνο, τους προσδίδει μια ιδιαίτερη καπνιστή γεύση που δεν συναντάται στα παραδοσιακά αφράτα στραγάλια.