Περιγραφή
Η παπάγια δεν είναι γνωστή μόνο για την υπέροχη γλυκιά της γεύση και το τροπικό της χρώμα, αλλά και για την περιεκτικότητά της σε θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά.
Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, C, φυτικές ίνες και μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο, καροτένιο και φλαβονοειδή. Μάλιστα, περιέχει και το ένζυμο παπαΐνη, το οποίο βοηθά ιδιαίτερα την πέψη, την αφομοίωση των πρωτεϊνών ενώ χρησιμοποιείται και για την θεραπεία τραυμάτων και εγκαυμάτων. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά μαζί προάγουν την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και φαίνεται ότι προστατεύουν από τον καρκίνο του εντέρου, του τραχήλου, του παγκρέατος και του πνεύμονα.
Επίσης τα αντιοξειδωτικά που διαθέτει έχουν επουλωτικές ιδιότητες και αναζωογωνούν το δέρμα, προσφέροντας του λάμψη και ένα άμεσο, φυσικό lifting.
Τόσοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τα αποξηραμένα φρούτα!
- Απολαύστε τα σκέτα σαν σνακ ή προσφέρετέ τα σαν κέρασμα συνοδεύοντάς τα με καφέ, τσάι ή ζεστά ροφήματα.
- Ψιλοκόψτε τα και εμπλουτίστε τη σαλάτα σας, γαρνίρετε το γιαούρτι με μέλι, προσθέστε τα στο πρωϊνό σας μούσλι, στο παγωτό, σε pancakes, προαιρετικά με τη συνοδεία ξηρών καρπών.
- Μαγειρέψτε με αποξηραμένα φρούτα και παράλληλα φτιάξτε σως ή κομπόστες ξερών φρούτων.
- Φτιάξτε σπιτικές σοκολάτες και σοκολατάκια, βραχάκια με ξηρούς καρπούς, μπάρες δημητριακών, μπισκότα και κέικ.
- Διακοσμήστε muffins, cupcakes, τούρτες, κορμό σοκολάτας και πολλά άλλα…