Περιγραφή
Ρύζι μακρύκοκκο με λευκό χρώμα. Πολύ δημοφιλές στην ελληνική κουζίνα, αφού εδώ και πολλά χρόνια συναντάται σε όλες τις κουζίνες των νοικοκυριών.
Χυλώνει εύκολα αλλά δεν συνιστάται για ριζότο, γιατί ο κόκκος του δεν είναι τόσο ανθεκτικός στο ανακάτεμα. Αντίθετα, έχει μεγάλη ικανότητα να απορροφά τα λίπη, καθιστώντας το ιδανικό για πιλάφι. Μάλιστα, αν διαθέτετε το χρόνο να το ξεπλύνετε καλά από το άμυλο του και να το μουλιάσετε για καμιά ώρα, τότε το πιλάφι σας θα γίνει σπυρωτό και υπέροχο. Πρέπει, να σερβιριστεί ζεστό, καθώς ο συγκεκριμένος τύπος ρυζιού αν μείνει, μπορεί να λασπώσει, εξαιτίας του μεγάλου βαθμού διόγκωσης, ακόμη και μετά το τέλος μαγειρέματος του.
Eίναι κατάλληλο για γιουβαρλάκια, ντολμαδάκια, λαχανόρυζο & σπανακόρυζο, σούπες, φαγητά φούρνου όπως, ρύζι με κρέας στο φούρνο & γεμιστά αλλά και για ρυζόγαλο.