Περιγραφή
Ρύζι μαύρο εξωτερικά, με ανοιχτόχρωμη καρδιά. Ο κόκκος του είναι λεπτός και συνάμα σκληρός. Ωστόσο, αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι η ειδική του προετοιμασία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές. Συγκεκριμένα, πρέπει να το μουλιάσετε για περίπου 30 λεπτά ώστε να το βράσετε πιο εύκολα.
Γίνεται σπυρωτό ως πιλάφι και μπορεί να μαγειρευτεί είτε μόνο του ως κυρίως γεύμα, είτε να συνοδεύσει άλλα φαγητά. Ο κλασικός τρόπος μαγειρέματος του είναι πανεύκολος, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο νερό και αλάτι. Αν κιόλας επιθυμείτε να του δώσετε γλυκιά, καυτερή ή καπνιστή γεύση χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα καρυκεύματα. Αποτελεί υπερτροφή και είναι εξαιρετική επιλογή για άτομα που ακολουθούν ειδικό διαιτολόγιο καθώς και για χορτοφάγους.