Περιγραφή
Βιολογικό αστράκι από 100% σιτάρι αρχαίας ποικιλίας, από το Aγρόκτημα Αντωνόπουλου. Πλούσιο σε πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες, με εξαιρετική γεύση.
Η ποικιλία αυτή έχει σπόρο δύο φορές μεγαλύτερο από σύγχρονου σιταριού και είναι γνωστή για την πλούσια γεύση. Έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (20% έως 40% περισσότερες πρωτεΐνες από σύγχρονες ποικιλίες) και υψηλή συγκέντρωση σε σελήνιο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο. Θεωρείται σιτάρι υψηλής ενέργειας και παρέχει στον οργανισμό περισσότερη ενέργεια υπό μορφή σύνθετων υδατανθράκων. Παρόλο, που η ποικιλία αυτή περιέχει γλουτένη, έχει διαπιστωθεί ότι είναι πιο εύπεπτη από ανθρώπους οι οποίοι ενδέχεται να έχουν ελαφρά αλλεργία στη γλουτένη. Επίσης, λόγου των χαμηλών επίπεδων οξείδωσης δεν χάνει θρεπτικό περιεχόμενο στην άλεση και μεταποίηση. Επιπλέον, δεν υπέστη ποτέ γενετικές αλλοιώσεις.
Tο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου με αφετηρία το 1985 στο Δίλοφο Λάρισας, ξεκίνησε το μακρύ του ταξίδι με σκοπό την βιοκαλλιέργεια αγροτικών προϊόντων προερχόμενα από γηγενείς αρχαιοελληνικούς σπόρους, οι οποίοι έχουν διασωθεί και διατηρούνται επίμονα από γενιά σε γενιά.
Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας υπό τις κατάλληλες κλιματολογικές και περιβαλλοντολογικές συνθήκες, έχει καταφέρει να επαναφέρει στην αγορά-κατανάλωση παμπάλαιες, καθαρές ποικιλίες ντόπιων σιτηρών, όπως: το σκληρό και μαλακό στάρι, το κριθάρι, το καλαμπόκι, τα όσπρια, η σίκαλη αλλά και το ελληνικό μονόκοκκο και δίκοκκο. Μια διαδικασία άκρως κουραστική και κοστοβόρα. Το αποτέλεσμα, βιολογικά προϊόντα εγνωσμένης ποιότητας, εξαιρετικής γεύσης και υψηλής διατροφικής αξίας, απολύτως συμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό.
Με ενεργό συμμετοχή στην πρώτη κινητοποίηση ενάντια των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων (GMO) στην Ελλάδα, το Αγρόκτημα Αντωνόπουλου αποβλέπει στην εξοικείωση του κοινού με έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Έτσι με κόπο, αγώνα, τόλμη και αγάπη έχει καταφέρει να γίνει ευρέως γνωστό, χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με το κοινό του και τα προϊόντα του να αναζητούνται σε όλη τη χώρα.