Περιγραφή
Το αλεύρι αμυγδάλου περιέχει υψηλά λιπαρά και φημίζεται για την υψηλή περιεκτικότητα του σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε. Προσθέτει μια απαλή γεύση στα ψημένα φαγητά και τις κρούστες επιδορπίων. Χρησιμοποιώντας το μπορείτε να προσθέσετε χρώμα, υφή και γεύση στα ψητά τρόφιμα, καθώς και στα καθημερινά γεύματα. Είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και εύκολο στη χρήση. Ιδανικό για όσους προσέχουν το γλυκαιμικό δείκτη των τροφών ενώ είναι και χαμηλό σε υδατάνθρακες και σάκχαρα.
Δεν περιέχει γλουτένη ούτε είναι αποβουτυρωμένο, καθιστώντας το έτσι μια καλή πηγή απαραίτητων λιπαρών οξέων, που συναντάμε και στα ωμά αμύγδαλα. Ωστόσο, εξαιτίας της έλλειψης γλουτένης ενδεχομένως η ζύμη που θα φτιάξετε να μην έχει καμία συνοχή. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πιο ρευστή, δεν μπορείτε εύκολα να την ζυμώσετε με τα χέρια, δεν θα φουσκώσει και δεν θα γίνει ογκώδης όπως θα αναμένετε. Προσθέστε άλλα υλικά όπως, αλεύρι από λιναρόσπορο, ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, κουκουναρόσπορο, σουσάμι, ξηρούς καρπούς, αρωματίστε τα με σουσάμι, μαστίχα ή χαρουπάλευρο, για να “δέσει” η ζύμη του και να γίνει εύπλαστη.
Η ελαφρώς γλυκιά γεύση του αλευριού από αμύγδαλα προσφέρει μία γλυκύτητα στις συνταγές και θεωρείται ότι είναι ιδανικό για γλυκά. Φτιάξτε μπισκότα, pancakes, κράκερς, βάφλες, brownies, ρολάκια κανέλας, μακαρόν, αμυγδαλωτά, μπάρες σοκολάτας, μηλόπιτα.
Φυλάσσεται σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ:
-Ενέργεια: 2490kj/595kcal
-Λίπη: 52g εκ των οποίων κορεσμένα: 3,60g
-Υδατάνθρακες: 10,10g εκ των οποίων σάκχαρα: 4,90g
-Φ. Ίνες: 10,90g
-Πρωτεΐνες: 21g
-Αλάτι: 0,04g