Περιγραφή
Το κρεμμύδι στην αφυδατωμένη μορφή κρατάει όλα τα αρώματα και είναι μια καλή επιλογή για αυτούς που δεν θέλουν να δακρύζουν, αλλά αγαπάνε αυτή την ωραία πικάντικη γεύση του. Είναι φτωχό σε βιταμίνες, αλλά πλούσιο σε πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες. Οι φλοίδες του έχουν χρώμα που κυμαίνεται από το ζαχαρί μέχρι εκείνο του ψημένου ψωμιού. Διαθέτει ένα διακριτικό άρωμα κρεμμυδιού, που γίνεται εντονότερο μόλις οι φλοίδες έλθουν σε επαφή με υγρό. Η γεύση είναι “επίμονη”, αλλά λιγότερο επιθετική σε σχέση με το φρέσκο.
Χρησιμοποιήστε το όπως και το φρέσκο κρεμμύδι, υπολογίζοντας ότι 1/3 φλιτζανιού αφυδατωμένο κρεμμύδι αντιστοιχεί σε ένα ολόκληρο φρεσκοκομμένο. Αν πρόκειται να το τσιγαρίσετε, καλό θα είναι να αφήσετε τις φλοίδες σε νερό για 10-15 λεπτά ώστε να ενυδατωθούν και να τις στραγγίσετε μετά. Αντίθετα, για σούπες και μαγειρευτά, δεν χρειάζεται ενυδάτωση. Γενικότερα, ταιριάζει παντού και με όλα.