Περιγραφή
Η αλμπουμίνη είναι το προϊόν, που προέρχεται από τη παστερίωση και ξήρανση του φρέσκου ασπραδιού των αυγών με την μέθοδο spray dry. Το ασπράδι των αυγών δηλαδή, σε μορφή λεπτόκοκκης λευκής πούδρας, διατηρώντας τη χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση του αυγού. Χρησιμοποιείται για να προσδώσει διόγκωση και σταθερότητα στις συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που προστίθεται.
Για μια έξτρα “δόση” πρωτεΐνης προσθέστε το σε αντίστοιχα ροφήματα, σούπες, κρέπες, ομελέτες και μακαρόν αλλά και για να φτιάξετε μαγιονέζα, γλάσσο ή μαρέγκα.
Διατροφική αξία ανά 100γρ:
Ενέργεια: 1.375kJ/330kcal
Λιπαρά: <0,1g εκ των οποίων κορεσμένα: <0,1g
Πρωτεΐνες: 82g
Υδατάνθρακες: <0,1g εκ των οποίων σάκχαρα: <0,1g
Διαιτητικές ίνες: <0,1g
Νάτριο: 0,7g
Αλάτι: 1,75g