Περιγραφή
Αρωματικό και εξωτικό ρύζι, που καλλιεργείται στα οροπέδια της Ταϊλάνδης. Έχει φίνο και διακριτικό άρωμα που απελευθερώνεται κατά το μαγείρεμα, δίνοντας ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό μας. Το άρωμά του οφείλεται στα ιδιαίτερα συστατικά του υπεδάφους της περιοχής που καλλιεργείται.
Τρώγεται σκέτο, αλλά και συνοδεύει ιδανικά καυτερά και αρωματικά φαγητά της ταϊλανδέζικης κουζίνας με ψάρι, κρέας ή πουλερικά. Είναι από τις ποικιλίες που θα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε ρύζι ατμού και κινέζικο τηγανητό ρύζι. Συνοδεύει τέλεια ασιατικές σάλτσες και ταιριάζει πολύ με γάλα καρύδας, κόλιανδρο, κάρυ και άλλα μπαχαρικά.
Το Τζασμίν καλό θα ήταν να μαγειρεύεται μόνο με νερό και όχι σε ζωμούς, ώστε να μην υπάρχει θέμα να αλλοιωθεί ή να καπελωθεί το άρωμά του.
Tip : αφού βράσετε το ρύζι και κατεβάσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάστε τη με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα για να τραβήξει τους υδρατμούς και να κρατήσει το ρύζι αφράτο μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.