Περιγραφή
Ιδανικό μείγμα για να μαγειρέψετε το πιο υγιεινό, διαιτητικό muffin βανίλιας χωρίς υδατάνθρακες.
Μέθοδος: Για 12 μάφινς ή για 20×33 cm βάση για κέικ.
- Μια σακούλα μείγματος για μάφιν (150 γραμμάρια)
- 370 ml νερού η γάλα/φυτικό γάλα
- 20 ml λαδιού (ιδανικά λαδιού καρύδας)
- 130-150 γραμμάρια γλυκαντινό (ερυθριτόλη, stevia)
Προσθέστε το γλυκαντικό, το λάδι και το γάλα στο μείγμα μάφιν και ανακατέψτε καλά. Περιχύστε το μείγμα στο ταψί. Ψήστε για περίπου 25-35 λεπτά στους 180 βαθμούς (στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει) ή μέχρι να περάσει το ”τεστ της οδοντογλυφίδας”. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλλει ανάλογα με το φούρνο που χρησιμοποιείτε (ηλεκτρικό/παραδοσιακό). Το αποτέλεσμα θα είναι ένα ελαφρύ, αφρώδες και αεράτο μάφιν.
Συστατικά: ίνες χωρίς γλουτένη (κυταρρίνη), σκόνη αυγού, φλοιό ψύλλιο, αλεύρι konjac, κόμμι ξανθάνης, διττανθρακικό νάτριο, ξερή μαγιά, γλυκονική δέλτα λακτόνη, bourbon βανίλια σε σκόνη, βανιλλίνη, Β καροτίνη.
Διατροφική αξία ανά 100γρ:
-Ενέργεια: 1193KJ/285Kcal
-Πρωτεΐνη: 12g
-Λιπαρά: 10g εκ των οποίων κορεσμένα: 4g
-Υδατάνθρακες: 0g εκ των οποίων σάκχαρα: 0g
-Φυτικές Ίνες: 61g
-Αλάτι: 0g